Facebook Hesabını Silme Nasıl Yapılır?

Facebook hesabını silme pek çok kişi tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Peki sosyal medya devi Facebook hesabını silmek için ne yapılabilir. İşte Facebook hesabını silme yolu.

Sosyal medya denilince akla gelen ilk platformlardan birisi olan Facebook günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olsa da kullanıcılar Facebook hesaplarını çeşitli nedenlerle kapatmak isteyebiliyor. Pek çok kullanıcı Facebook hesabını silmek isterken yanlışlıkla dondurmak zorunda kalsa da yazımızda Facebook hesabınızı nasıl sileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Facebook Hesabını Silme Nasıl Yapılır?

Facebook Hesabını Silme Nasıl Yapılır?

Facebook Hesabını Silme Nasıl Yapılır?

Zamanınızın çoğunu Facebook’ta geçirmek istemiyorsanız ve Facebook’tan sıkılıp Facebook hesabınızı kapatmak istiyorsanız çok basit adımlarla Facebook hesabınızı kapatabilirsiniz. Facebook hesabınızı silmek istediğinizde bu adımın bir daha geri dönüşü olmadığını bilmenizde fayda var. Bu nedenle Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce ilk olarak Facebook hesabınızda yer alan hesapları kontrol edip Facebook verilerinizi yedekleyin. Facebook hesabınızı silerek Facebook hesabınızı kullandığınız uygulamaları incelediğinizden emin olun.

Bu adımları izleyerek Facebook hesabınızı dondurmayacak, Facebook hesabınızı kalıcı olarak sileceksiniz. Dolayısıyla Facebook hesabınızı bir daha hiç kullanamayacaksınız. Facebook hesabınızı silmeye karar verdikten sonra ilk olarak Facebook verilerinizi kontrol etmenizde yarar var.

Facebook hesabınızla geçirdiğiniz zamanın çok kısa ya da çok uzun olmasının hiç önemi yok. Facebook’a kaydolduğunuz ilk andan itibaren Facebook siz hakkında bilgi toplaya başlıyor. Facebook’ta takip ettiğiniz, Facebook’taki arkadaşlarınız ve Facebook reklamlarının hepsi sadece sizce özel ve bu verilerin hepsi kaydediliyor. Facebook hesabınızı silmeden önce verilerinizi indirmek isterseniz Arşivimi Başlat dileterek Facebook’un sizin hakkınızda oluşturduğu tüm verileri indirebilirsiniz.

Facebook hesabınızı silmeniz için Genel – Ayarlar adımlarını izleyerek Hesap Silme işlemini gerçekleştiremiyorsunuz. Facebook hesabınızı silmenizi için bu linke tıklamanız gerekiyor. Facebook hesap silme linkine tıkladıktan sonra hesabınıza giriş yaparak Hesabımı sil seçeneğine dokunarak son bir onaylayın ardından hesabınızı silme işlemini başlatabiliyorsunuz. Facebook hesabınız 30 günlüğüne donduruluyor ve bu süre içerisinde Facebook hesabınıza giriş yapmazsanız Facebook hesabınız kalıcı olarak siliniyor. Facebook hesabınıza 30 günlük süre içerisinde giriş yaptığınızda Facebook hesabınızın silinme işlemini iptal ediyorsunuz. Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmek için tekrardan Facebook hesap silme linkine tıklamanız ve Facebook hesabınızın silinme işlemini yeniden başlatmanız gerekiyor.

Yorumlar (Yok)

Bir Yanıt Bırakın